Chat

Esküvői szertartás

Az esküvők fénypontja maga a Szertartás , az eskütétel , az IGEN kimondása. Ezek a legmeghittebb percek. Az esküvő maga a szertartás , ezen van a hangsúly . Az esküvői  szertartás teszi  ünnepélyessé ezeket a pillanatokat.

Tudnotok kell , hogy az esküvőszervezés  – hogy egyáltalán az esküvő létrejöjjön – nem egyezik a szertartásvezetéssel, magával az esküvői ceremónia levezénylésével. Két különböző feladat és szolgáltatás. Az esküvőszervezés egy Anyakönyvvezető és Szertartásvezető nélküli külön szolgáltatás , amihez meg kell rendelni a szertartásvezetéshez szükséges  személyt. Azaz a Szertartásvezetőt vagy a hivatalos esküvőhöz az Anyakönyvvezetőt. 

Az  Anyakönyvvezető vagy  a Szertartásvezető  azok a személyek,  akikkel megtörténik a házasságkötés vagy hivatalos formában vagy megerősítés céljából. 

 

Cyprus WeddingAnyakönyvvezető 

 

Anyakönyvvezető által kötött házasságok Cipruson hivatalos házasságkötésnek számítanak.

Cipruson az  anyakönyvvezető által kötött házasságokat  a Magyar állam elismeri, csak honosíttatni kell az Anyaországban. 

Az Anyakönyvvezető Cipruson is Önkormányzati dolgozó, hivatali személy. Munkaideje a hivatal nyitva tartásával összehangolt. Az anyakönyvvezető csak a saját – munkáltatója által igazgatott – közigazgatási területén végezheti munkáját. Példaként Larnakában tartott esküvőnél csak a saját közigazgatási területén végezheti munkáját, azaz csak Larnakán. 

A házasságkötés nyilvánosan, két tanú jelenlétében történik, házasságkötő teremben , hivatali időben vagy felár ellenében a házasulandók kérelmére , azonban más helyszínen és hivatali időn kívül is megtarthatja az esküvőt.

Más helyszínek : szállodai tengerparti esküvők, nyílt tengerparti helyszínek

Ebben a esetben a házasulandóknak kell gondoskodniuk a házasságkötés méltó keretéről, megjelenéséről ( dekoráció , esküvői hangulat kialakítása stb. ) . Tehát szükségetek  van segítségre, esküvőszervezőre , hogy a helyszín megfelelő formába legyen öntve.   Ezenkívül gondoskodni kell az Anyakönyvvezető részére a házasságkötés helyszínére és a hivatali helységbe való utaztatásáról, a tanúkról, szükség esetén tolmács jelenlétéről, valamint a hivatali helyiségen kívüli helyszínen történő lebonyolítást lehetetlenné tevő körülmények bekövetkezte esetén a házasságkötésre alkalmas helyiséget is meg kell jelölnötök. (Pl. ha a házasságkötést szabad ég alatt kívánják lebonyolítani, de az időjárás ezt megakadályozza.) Mindezek a feladatok az esküvőszervezés feladat körei. Vagy egyedül csináljátok vagy kénytelenek vagytok megbízni ezen munkákkal egy szakembert, egy esküvőszervezőt. 

Az Anyakönyvvezetők általában kötött , a törvény által szabályozott esküszöveggel tudnak dolgozni. Azonban van szabad mozgási lehetősége a párnak a saját eskütétel szövegének elmondására is , ami az esküvőszervező munkájától, ügyességétől  függ. 

Válasszatok  anyakönyvvezetőt, ha hivatalos házasságot szeretnétek kötni Cipruson.

 

 

Szertartásvezető 

 

 Georgina Gina  Esküvői Szertartásvezető


Georgina Gina
Esküvői Szertartásvezető

A Szertartásvezető polgári személy aki képzett Szertartásvezető .

Szertartásvezető által kötött házasságok nem számítanak hivatalos házasságkötésnek. A Szertartásvezető szimbolizálja a már előzőleg hivatalosan megkötött házasságkötést.

Szertartásvezető vizsgálja , hogy a szertartás előtt már hivatalosan házasok vagytok. A Szertartásvezetőnek nincs hivatali kötöttsége így sokkal személyesebb esküvői ceremóniát tud tartani.  Egyedi szertartás beszédet tud mondani. Kedvesebb , meghittebb és rugalmasabb esküvői szertartás lehetséges. 

Nagyon egyszerűen kivitelezhető forma a Szertartásvezető által kötött házasság megerősítése.  Magyarországon előtte össze kell házasodni sima papírforma szerint kettő tanúval. Lényegében megtörténik a házassági anyakönyvi kivonat aláírása és kiadása Magyarország területén , mielőtt a szép szertartás igazából a választott helyszínen Cipruson történik. A  vendégeknek fogalma sem lesz arról, hogy Ti már valójában házasok vagytok. 

A ceremónia valóságosan zajlik. A Szertartásvezetőtök  rugalmasan  alakítja a Ti elképzeléseteknek megfelelően a szertartás forgatókönyvét , elegáns és valódi ceremónia élményeként. Az esküvő menete ugyan az mint a hivatalos esküvőnél. Valódi élmény a helyszín adta egyedi lehetőségével. A vendégnek fogalma sem lesz arról, hogy a szertartás hivatalos-e vagy sem. 

A fotók készítése a gyönyörű esküvői ruhában , az esküvői kellékek és minden más tükrözi magát az esküvői glamour-t ,  a varázslatosan szép és ragyogó szertartást. 

Válasszátok a Szertartásvezetőt, ha: 

  • már házasok vagytok (Magyarországon hivatalosan , papírformailag összeházasodtatok )
  • szeretnétek egy személyre szabott szertartást és beszédet, illetve egyedi igényeket belecsempészni,
  • bármelyik házassági évforduló alkalmas lehet egy fogadalom megújításához életkortól függetlenül. Legnépszerűbb az 5,10, 15, 25 vagy az 50. házassági évforduló. 

 

Ne feledd  az Anyanyelveden mondhatod ki az IGEN-t. Magyar nyelvű Szertartásvezető a rendelkezésetekre áll egy ajánlott tengerparti esküvőhöz – A tengerparti esküvő Európában