Chat

Esküvő szervezésről bővebben

 

Először is tisztázzunk egy dolgot, hogy mit is takar az esküvőszervezés . Az esküvőszervezés egy rendezői feladat.

 

Egy külföldi esküvőnél a rendezői feladat még erőteljesebb követelés, hiszen nem ismered a körülményeket, mit hol lehet találni, beszerezni, kivel kell felvenned a kapcsolatot, mi / ki a megbízható kapcsolat és ki felel majd azért , hogy valóban olyan legyen az esküvőtök amilyet elképzeltetek. 

Nem azt mondom, hogy nem lehet egyénileg megszervezned az esküvődet , de ehhez nagyon sok ismeret szükséges, rengeteg kapcsolat, rengeteg idő és  pénz  és szervezői , rendezői  gyakorlat.  A saját esküvődőn mint szervező és nem mint vendég fogsz résztvenni. Emellett be kell vállalnod a rizikóját annak , hogy nagyot bukhatsz rajta . Már az első lépésnél amikor időpontot foglalsz az esküvői szertartásra  hatalmasat bukhatsz. Pld. hiányosak a papírjaid , a dokumentumok és amikor megérkezel Ciprusra az anyakönyvi hivatalban sajnos azt mondják nektek, itt hiányzik valami adat és ezt nem tudjuk elfogadni. Nem lesz esküvő! Belegondolsz ebbe ?   

 

Aztán vegyünk egy másik  dolgot, hogy nem érkezik meg időben az egyik szolgáltató aki hozná a menyasszonyi csokrodat vagy neked kell órákat taxiznod, hogy megtalálj egy olyan virágárust aki egyáltalán elkészít egy menyasszonyi csokrot , hogy az tényleg AZ a virágcsokor legyen. Vagy dupla áron tudsz végre rátalálni valamire. Vagy késik a szolgáltató akinél megrendelted az esküvői tortát vagy lerakja egy semmit mondó helyre ahol aztán elolvad rajta a csoki máz.  Ezt nagyon kell ismerni és kontrollálni és kellenek a megbízható kapcsolatok.

 

Vagy éppen az esküvői szertartás folyik és a telefonod ki van kapcsolva és sajnos nem érnek utol . Így valamilyen megrendelésed elmarad , nem kapod meg vagy valahol lerakják a megrendelt árut mert ki volt fizetve és te nem találod . Reklamációnak helye nincs!  Vagy , vagy és sorolhatnám az összes többi részletet a legelső lépéstől kezdve a végletekig.  Sok a buktató ,  ami egy esküvő során nem várt kellemetlenséget okozhat.

 

Aztán jön az ajánlatkészítés . Az esküvőszervező a pénztárcátoknak  legmegfelelőbb szolgáltatókat találja  meg azok közül, akik az elképzeléseitekhez is a legközelebb állnak és ennek alapján állítja össze az ajánlatot. 

 

Egy esküvőszervező amellett, hogy profi csapattal dolgozik, felkészült annyira, hogy a csapat tagjai mindenféle igény kielégítésére alkalmasak legyenek.  Sokan dolgoznak sztenderd ajánlatokkal, ami engem felháborít, hiszen minden esküvő más és más, ennek megfelelően minden ajánlatnak másnak kell lennie, alkalmazkodva az ifjú pár igényeihez, elképzeléseihez, egyéniségéhez

 

Így tehát röviden összefoglalva az esküvőszervezés egy külön szakmai kör,  egy nagyon kreatív terület. Sok ismeret, egy egész kapcsolati rendszert igénylő  és egy abszolút szervezői , vezetői irányítást és nagy kontrollt  igénylő terület.

 

Egy esküvőszervező segítség abban , hogy nem Ti rohangáltok szolgáltatók után és reménykedtek benne, hogy nem választottatok rosszul, hanem körülöttetek forog a világ, és van mellettetek valaki, akinek feltehetitek kérdéseiteket, hiszen gyakorlata van az esküvők megszervezésében. Főleg van időtök egymással foglalkozni – hiszen ezért vagytok itt ! 

 

Én megrendelem a kért szolgáltatásokat, megkötjük azokat a szerződéseket minden alvállalkozóval, amik a Ti érdekeiteket tartják szem előtt és amiben minden olyan buktató le van fedve, ami egy esküvő során nem várt kellemetlenséget okozhat.