Chat

Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása

Chryciana Tours & Travel Tour Operator Iroda – Online – adatvédelmi nyilatkozat

2018/05/16

A Chryciana Tours & Travel Tour Operator Iroda – Online működése (továbbiakban : Szolgáltató) elkötelezett a magánélet védelme érdekében és az adatok kezelésében nyílt és átlátható módon. Az általunk összegyűjtött és feldolgozott személyes adatok az igényelt terméktől vagy szolgáltatástól függenek és minden esetben elfogadottak.

Ez az adatvédelmi nyilatkozat:

 • áttekintést nyújt arról, hogy a Szolgáltató összegyűjti és feldolgozza a személyes adatokat, és tájékoztatja Önt a helyi adatvédelmi törvény és az EU általános adatvédelmi szabályzata (“GDPR”) szerinti jogairól,
 • olyan természetes személyeknek szól, akik vagy a Szolgáltató  jelenlegi vagy potenciális ügyfelei, vagy jogi személyek vagy természetes személyek tényleges képviselői / ügynökei vagy haszonhúzói, akik / amelyek a Szolgáltató jelenlegi vagy potenciális ügyfelei,
 • olyan természetes személyekre irányul, akik a múltban ilyen üzleti kapcsolatban álltak a Szolgáltatóval ,
 • Információt tartalmaz arról, mikor osztjuk meg személyes adatait más harmadik felekkel (például szolgáltatóinkkal vagy beszállítóinkkal).

Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban az adatokat néha “személyes adatoknak” vagy “személyes információknak” nevezik. Előfordulhat, hogy a személyes adatok kezelése, gyűjtése, védelme és tárolása, illetve az ilyen jellegű tevékenységek “gyűjtése” is lehetséges.

Jelen nyilatkozat alkalmazásában a személyes adatok minden olyan információt tartalmaznak Önnel kapcsolatban, amely azonosítja vagy azonosíthatja Önt, és amely magában foglalja például a nevét, címét, azonosító számát.

1. Kik vagyunk

A Szolgáltató egy engedéllyel rendelkező idegenforgalmi ciprusi  cég , Cipruson bejegyzett bejegyzett, székhellyel és központi irodával ,  a Papas Court Shop No.35P Georgiou A’P. Yermasoyias Limassol – Cyprus 

Honlapunk az online működéshez:  ciprusutazas.eu – eskuvocipruson.com – tengerpartieskuvo.hu

A honlapok a beutaztatás célját szolgálják .

2. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel, és honnan gyűjtjük

Az ügyfelektől (potenciális és aktuális) alternatív kommunikációs csatornáinkon keresztül, például a weboldalunkon keresztül, az üzleti kapcsolatunk összefüggésében gyűjtünk és dolgozunk fel különböző típusú személyes adatokat.

Személyes adatait gyűjthetjük és feldolgozhatjuk nyilvánosan elérhető forrásokból (pl. a sajtó, a média és az internet), amelyet jogszerűen szerzünk be és ami feldolgozható.

 

Ha egy leendő ügyfél vagy nem ügyféllel rendelkező ügyfél az ügyfél tranzakciójában (pl. Számlázással kapcsolatosan  )  vagy jogi személy vagy olyan természetes személy hivatalos meghatalmazott képviselője / ügynöke vagy haszonhúzója, amely / aki leendő ügyfél, akkor az általunk gyűjtött vonatkozó személyes adatok tartalmazhatják:

Név, cím, elérhetőségek (telefon, e-mail), azonosító adatok, születési dátum, születési hely (város és ország), családi állapot, hitelesítési adatok [pl. aláírás].

 

Ha beleegyezünk abba, hogy termékeket és szolgáltatásokat nyújtunk Önnek vagy az Ön által képviselt vagy kedvezményezett jogalanynak, akkor személyes adatokat gyűjthetünk és feldolgozhatunk, amelyek magukban foglalhatnak:

Az utazási szolgáltatások nyújtásával összefüggésben

A Szolgáltató az ügyfelek személyes adatait az utazási vállalkzói tevékenység végzésével összefüggésben , a szerződések létrehozásához, teljesítéséhez és az esetleges szerződésekből eredő igények érvényesítéséhez szükséges körben , ideig használja és tárolja. Továbbá használja hírlevelek kiküldéséhez a potenciális vagy meglévő ügyfél e-mail címe és neve alapján. 

A Szolgáltató az ügyfelei által megrendelt szolgáltatásokhoz és a csak ahhoz kapcsolható szükséges személyes adatai az ügyfélnek továbbításra kerülnek a szerződés teljesítésében közreműködő szolgáltatók felé. A megrendelt szolgáltatások a lefoglalt szálloda, a szállítást végző légitársaság vagy más személyszállító társaság és az egyéb ügyfél által megrendelt szolgáltatások. Pld. szállodai , személyszállítási megrendeléshez az ügyfél neve / nevei szükségesek.

A Szolgáltató tájékoztatja ügyfeleit, hogy más utazásközvetítő felé közvetített szolgáltatásokra az ügyfél személyes adatait szintén továbbítja a megrendelés és szerződés létrejöttéhez.

A Szolgáltató   tájékoztatja ügyfeleit, hogy a megrendelt szolgáltatásokra a szerződéshez szükséges ügyfél által megadott adatok valódiságáért és az utas adatainak kezeléséhez szükséges hozzájárulás beszerzéséért a   szerződőt terheli a felelősség.

A rendelési adatokhoz [pl. Fizetési / átutalási megbízásokhoz] kapcsolódó személyes adatok és a szerződéses kötelezettségeink teljesítéséből származó adatok , személyes adatok.

3. Honlap látogatás

A www.ciprusutazas.eu és a Szolgáltató által működtetett további  (pld. ciprusutazas.hu, eskuvocipruson.com ) honlapok látogatóinak adatai:

Az adatgyűjtés célja: a honlap látogatása során a Szolgáltató a szolgáltatás teljesítése , működésének ellenőrzése és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzítheti a látogatói adatokat , statisztikai adatokat. Ők a fent nevezett honlapok látogatóinak statisztikája minden személyes adat nélkül.  

4. Hírlevél és hírlevél küldés

A Szolgáltató marketing tevékenysége keretében reklámot is tartalmazó e-mail hírleveleket küldhet partnerei részére, továbbá tájékoztatást az aktuális információkról, akciókról, árakról, kedvezményekről, csomag ajánlatokról, értékesítési stratégia publikus eseményeiről stb stb..

A vonatkozó adatok köre az azonosítószám, név, e-mail cím, a felhasználó számítógépének IP címe és a direkt marketing célú megkereséshez adott hozzájárulás. Az adatkezelés időtartama mindaddig fennáll, ameddig a felhasználó a vonatkozó szolgáltatással kapcsolatban korábban a Szolgáltató részére  adott hozzájárulását vissza nem vonja.

Hírlevélről való leiratkozási lehetőséget a hírlevél tartalmazza.

Hírlevélhez szükséges személyes adatok tárolása: Név , e-mail cím és telefonszám

5. Telefonos megkeresés

Az adatkezelés célja: a potenciális vagy meglévő ügyfél telefonon keresztül történő értesítése , kapcsolatfelvétele információ közlés és sürgős esetek és halaszthatatlan hírközlések esetén.

A telefonbeszélgetéseket nem rögzítjük, nem dolgozunk rögzítőkkel , nem készülnek felvételek. A telefonszám az érdekkört lezárva törlésre kerülnek. 

6.Regisztrációs adatbázis és online módon regisztrálók

Az adatgyűjtés célja az online ügyintézés, foglalás / megrendelés a szolgáltatásokra ill. a megrendelés ügymenetének az előmozdítása , kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, kedvezmények adási lehetősége,  akciós ajánlatok és más célzottabb szolgáltatás felajánlása, nyújtása.

7. A Szolgáltató részére szükséges személyes adatok

Ajánlatkéréshez – a Szolgáltató honlapján található AJÁNLATKÉRÉS link alapján

Megrendelésnél – a megrendeléshez szükséges személyes adatok a Megrendelőtől:

* Ajánlatkérés / megrendelés tartalmaz repülőjegy foglalás kérését is

 • Lakcím irányítószámmal (Megtartása: utazás befejezéséig ill. 11. pont alapján)
 • E-mail cím (Megtartása: max. 10 évig)
 • Elérhető mobilszám (Megtartása : 11. pont alapján)
 • Utazóokmány száma (Megtartása: Beszállókártya kiállításáig)
 • Utazóokmányok szerinti pontos név (Megtartása: Beszállókártya kiállításáig)
 • Állampolgárság (Megtartása: Beszállókártya kiállításáig)
 • Utazóokmány kiállítási ideje és lejárati dátuma (Megtartása: Beszállókártya kiállításáig)
 • Utazóokmányt kiállító hatóság megnevezése (Megtartása: Beszállókártya kiállításáig)
 • Gyermekek esetében pontos születési dátum (Megtartása: utazás befejezéséig ill. 11. pont alapján)

* Ajánlatkérés / megrendelés tartalmaz csak szállásfoglalást  és személyszállítást 

 • Egy szobához egy név és létszám megjelölése szükséges . Gyermek esetében a gyermek pontos születési dátum
 • ( Megtartása: e-mail cím és név max. 10 évig ill. 11. pont alapján )

* Ajánlatkérés esküvők esetén az esküvőhöz szükséges bővebb személyes adatokat 

  (Megtartása: megrendelés esetén a 11.pont alapján ). Nem megrendelés esetén 6 hónap után csak e-mail cím és név megtartása van) 

8. A Szolgáltató és a felhasználók kapcsolattartása

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevételét megelőzően, a foglalás vagy ajánlatkérés során, vagy a szolgáltatás igénybevételekor kérdése, problémája van, vagy esetleg panasszal kíván élni, úgy az info@ciprusutazas.eu  elérhetőségen, illetve a honlapon feltüntetett további elérhetőségeink bármelyikén a Szolgáltató  készséggel áll a Felhasználók rendelkezésére.

Tájékoztatunk minden egyes felhasználónkat, hogy a szolgáltatásinkkal kapcsolatos kérdéseik megválaszolása, illetve az esetleges panaszbejelentések pontossága érdekében szíveskedjenek az írásos bejelentés lehetőgégével élni.

9. Gyermekek adatai

Megértjük a gyermekek magánéletének védelmének fontosságát. A gyermekekkel kapcsolatban csak személyes adatokat gyűjthetünk, feltéve, hogy először szüleik vagy törvényes gondviselőjük hozzájárulásával szereztük be, vagy ha törvény másként nem rendelkezik. Ezen adatvédelmi nyilatkozat alkalmazásában az idegenforgalom tekintetében  “gyermekek” olyan személyek, akik 12 éves korig (12) vannak.

10. Függetlenül attól, hogy köteles megadni személyes adatait

Annak érdekében, hogy üzleti kapcsolatot tarthassunk Önnel, személyes adatait meg kell adnia számunkra, amelyek szükségesek az üzleti kapcsolat megkezdéséhez és végrehajtásához, valamint szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez. Emellett a pénzmosásról szóló törvény rendelkezései alapján olyan személyi adatokat is kell kérnünk, amelyek megkövetelik, hogy személyazonosságukat ellenőrizzük, mielőtt szerződésünk vagy üzleti kapcsolatunk megkötésre kerülnének,  amelyben Ön a meghatalmazott képviselet vagy ügynök vagy haszonélvező. Ezért legalább az Ön személyi igazolványával / útlevelének adataival ( repülőjegy foglalásánál és a foglalt szálloda recepciójánál  ) vagy  teljes nevével, születési helyével (városa és országa) és lakcímével biztosítania kell számunkra a fent említett törvényi kötelezettségünkhöz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem szabad megkezdeni vagy folytatni üzleti kapcsolatunkat sem Önnel, sem magánszemélyként, sem pedig egy Ön általi meghatalmazott jogi személy  képviselőjével vagy haszonhúzójával.

11. Miért dolgozzuk fel személyes adatait és milyen jogi alapon

Mint korábban említettük, elköteleztük magunkat az adatvédelem titkosságának védelme és nyílt és átlátható módon történő kezelése mellett, ezért a GDPR és a helyi adatvédelmi törvény alapján feldolgozzuk az Ön személyes adatait a következő okok miatt:

A . / szerződés teljesítéséhez

A személyes adatokat feldolgozzuk az utazási vállalkozói tevékenységünk végzéséhez és az ügyfelekkel kötött szerződések alapján nyújtunk idegenforgalmi szolgáltatásokat, és azért is hogy teljesítsük az ügyfelek kérésének elfogadását , hogy szerződést köthessünk a leendő ügyfelekkel.

A személyes adatok feldolgozásának célja az egyes termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó követelmények függvénye, és a 2-4-5-7-11. pontban felsorolt szerződési feltételek részletesebben meghatározzák a vonatkozó célokat.

B. /  jogi kötelezettség betartásáért

Számos törvényi kötelezettség merül fel a vonatkozó jogszabályokból, valamint törvényi előírásokból, például a ciprusi idegenforgalmi törvényből, a pénzmosásról szóló törvényből, az adótörvényekről. Vannak olyan felügyeleti hatóságok is, amelyek törvényei és rendeletei alá tartoznak pl. jelen esetben a GDPR , a Cyprus Tourizm Organization és más adott ország törvényei . Ezek a kötelezettségek és követelmények ránk kényszerítenek az ellenőrzésre, a személyazonosság igazolására, a bírósági határozatok teljesítésére, az adójogi vagy egyéb jelentéstételi kötelezettségekre és a pénzmosás elleni ellenőrzésekre vonatkozó szükséges személyes adatfeldolgozási tevékenységeket

C. /  jogos érdekek védelme céljából

A személyes adatokat feldolgozzuk, hogy megvédjük az általunk vagy egy harmadik fél által követelt jogos érdekeket. Jogos érdeklődés, ha üzleti vagy kereskedelmi oka van az Ön információinak felhasználására. De még akkor sem szabad tisztességtelenül ellenkeznie azzal, ami a legjobb az Ön számára. Az ilyen feldolgozási tevékenységekre példák a következők:

 • A jogi igények beindítása és védelem előkészítése az esetleges  peres eljárásokban,
 • Eszközök és folyamatok, amelyeket vállalunk az informatikai és rendszerszabályozásának biztosítására, megakadályozva a potenciális bűnözést, az eszközök biztonságát, az átvételi ellenőrzéseket és az ellenszegüléseket,
 • Intézkedések az üzleti tevékenység irányításához és a termékek és szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

D. / Ön megadta a beleegyezését

Feltéve, hogy megadta nekünk a feldolgozásra vonatkozó konkrét beleegyezését (kivéve a fent ismertetett okokat), akkor az ilyen feldolgozás jogszerűsége az adott hozzájáruláson alapul. Ön bármikor jogosult visszavonni a beleegyezést. Azonban a személyes adatok feldolgozását a visszavonás megérkezését megelőzően azt nem befolyásolja. 

12. Ki kapja meg személyes adatait

Szerződéses és törvényes kötelezettségeink teljesítése során az Ön személyes adatait a légitársaságok felé repülőjegy foglaláshoz  is megadhatjuk. Különböző szolgáltatók és beszállítók is megkaphatják személyes adatait, hogy teljesíthessük a kötelezettségeinket ( Pld. szállodák, személyszállító cégek ) Az ilyen szolgáltatók és szállítók szerződéses megállapodásokat kötnek az Irodánkkal ,amelyek az adatvédelmi törvény és a GDPR szerint bizalmas kezelést és adatvédelmet tartanak fenn. Légitársaságok egyéni GDPR védelmet biztosítanak, mely nem tartozik a Szolgáltató érdekkörébe és felelősség körébe.

Meg kell jegyeznünk, hogy a fent említett okok bármelyike ​​miatt nyilvánosságra lehet hozni Önnel kapcsolatos adatokat, vagy ha jogilag kötelezővé válik erre, vagy ha szerződéses és törvényes kötelezettségeink alapján felhatalmazást kapunk, vagy ha hozzájárulását adta. Minden általunk kinevezett adatfeldolgozót, hogy a személyes adatokat a mi nevünkben dolgozzuk fel, szerződéskötésre kötelezzük a GDPR rendelkezéseinek való megfelelésben.

A fent említett körülmények között a személyes adatok címzettjei lehetnek például:

 • Felügyeleti és egyéb hatósági és közigazgatási hatóságok, amennyiben törvényi kötelezettség áll fenn.
 • Külső jogi tanácsadók
 • Könyvvizsgáló
 • Csalásmegelőző ügynökségek
 • Olyan cégek, amelyek technikai szakértelemmel, megoldásokkal és támogatással, valamint a kifizetések megkönnyítésével segítenek szolgáltatásaink hatékony ellátásában,
 • Honlap és hirdetési ügynökségek
 • Potenciális vagy tényleges vevők

13. A személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezetbe történő továbbítása

A harmadik országbeli processzorok kötelesek betartani az európai adatvédelmi szabványokat, és megfelelő biztosítékokat nyújtani az adatok átadására vonatkozóan a GDPR összhangban.

 14. Hogyan kezeljük személyes adataidat a marketingtevékenységeknél, és hogy a profilalkotást ilyen tevékenységekhez használjuk-e?

Az Ön személyes adatait feldolgozhatjuk olyan termékekkel, szolgáltatásokkal és ajánlatokkal kapcsolatban, amelyek érdekesek lehetnek Önnel kapcsolatosan.

Az e célból feldolgozott személyes adatok az Ön által megadott adatokból, valamint az általunk gyűjtött adatokból és / vagy a szolgáltatásaink használatából származó adatokból, és az idegenforgalomra vonatkozó információkból állnak. Minden ilyen információt megvizsgálunk, hogy képet alkothassunk arról, hogy miben vagyunk jók az Ön kiszolgálásában  vagy mi érdekelheti Önt.

Az Ön személyes adatait csak akkor használhatjuk, ha termékeinket és szolgáltatásainkat támogatjuk vele, és  ha kifejezett hozzájárulása van ehhez, vagy bizonyos esetekben, ha úgy véljük, hogy jogos érdekünkben áll.

Önnek bármikor jogában áll kifogást emelni személyes adataik marketingtevékenységben történő feldolgozásához, beleértve a profilalkotást is, és bármikor írásbeli kapcsolatba léphet kapcsolattartójával.

15. Mennyi ideig tartjuk meg személyes adatait

Személyes adatait mindaddig megőrizzük a 2-4-5-7-11. pont alapján , amíg üzleti kapcsolatban állunk önnel [egyénileg vagy olyan jogi személyiséggel kapcsolatban, akinek Ön jogosult képviselni vagy haszonhúzóvá].

Miután az Önnel fennálló üzleti kapcsolatunk véget ért, adataikat legfeljebb tíz (10) évig tárolhatjuk ill. a 11. pont alapján. 

A potenciális ügyfelek személyes adatait [vagy felhatalmazott képviselőinek / ügynököknek vagy a jogtulajdonos esetleges ügyfelének haszonélvezőinek] 6 hónapig megtartjuk az idegenforgalmi szolgáltatások és / vagy szolgáltatások iránti kérelem elutasításáról szóló adatait.

16. Az Ön adatvédelmi joga

Az Ön személyes adataival kapcsolatban a következő jogokkal rendelkezik:

 • Hozzáférést kaphat személyes adataihoz. Ez lehetővé teszi például, hogy megkapja az Önnel kapcsolatos személyes adatok egy példányát, és ellenőrizze, hogy mi jogszerűen feldolgozzuk. Annak érdekében, hogy ilyen másolatot kaphasson, webes űrlapunkat a Szolgáltató honlapján ( ) töltheti ki.
 • Kérjen korrekciót [helyesbítését] a személyes adatokról, amelyeket magukról tartunk. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen hiányos vagy pontatlan adat álljon rendelkezésedre, amelyet korrigáltunk . Korrekció kérése a Szolgáltató honlapján (  )
 • Személyes adatainak törlése. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy kérdezzen bennünket, hogy törölje az Ön személyes adatait [az úgynevezett “jogot, hogy elfeledkezzen”], ahol nincs jó oka annak folytatásához. Személyes adatok törlése  a Szolgáltató honlapján: ( )
 • A személyes adatok feldolgozásának tárgya, ha jogos érdeklődésre támaszkodunk, és van valami az Ön sajátos helyzetéről, amely ellenzi a feldolgozás ellen kifogást ezen a téren. Ha kifogást nyújt be, akkor a továbbiakban nem fogjuk feldolgozni személyes adatait, hacsak nem bizonyíthatjuk a feldolgozás kényszerítő okát, amely felülbírálja az Ön érdekeit, jogait és szabadságait.

Önnek jogában áll kifogásolni, ha a személyes adataikat közvetlen marketing célokra feldolgozzuk.

Ha Ön kifogásolja a közvetlen marketing célú feldolgozást, akkor a személyes adatok feldolgozását ilyen célokra megszüntetjük:

 • Kérheti a személyes adatok feldolgozásának korlátozását . Ez lehetővé teszi számunkra, hogy korlátozzuk a személyes adatainak feldolgozását, vagyis csak bizonyos dolgokra, ha:
  • jogellenesen használták, de nem szeretné törölni azt,
  • ez már nem releváns, de azt akarod, hogy tartsuk meg azt a lehetséges jogi igényekhez,
  • már megkért minket, hogy vessen véget a személyes adatok felhasználásával, de vár ránk, hogy erősítsük meg, hogy jogosultak-e az adatok felhasználására.
 • Az Önnel kapcsolatos személyes adatok másolatának kérése lehetséges strukturált és általánosan használt formátumban, és az ilyen adatok továbbítása más szervezeteknek. Önnek is joga van ahhoz, hogy személyes adatait közvetlenül maguk közvetítsük más szervezetekhez, amelyeket az adatátviteli jognak nevezünk.
 • Kiveheti  a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban adott hozzájárulását bármikor. Vegye figyelembe, hogy a beleegyezés visszavonása nem befolyásolja a feldolgozás jogszerűségét a beleegyezés alapján, mielőtt visszavonná vagy visszavonná.

Ha bármelyik jogát gyakorolja, vagy ha bármilyen más kérdése van a személyes adatainak használatával kapcsolatban, kérjük, forduljon a kapcsolattartójához az info@ciprusutazas.eu címen.

Arra törekszünk, hogy minden kérését azonnal teljesítsük.

17. Panasz benyújtására vonatkozó jog

Ha bármilyen adatvédelmi jogát felhasználta, és továbbra is úgy érzi, hogy az Ön személyes adataival kapcsolatos aggodalmát nem megfelelően kezelték , jogában áll panaszt tenni  a személyes adatok védelméért felelős biztos hivatalához. Ismerje meg a weboldalán, hogyan kell panaszt benyújtania (http://www.dataprotection.gov.cy).

18. Az adatvédelmi nyilatkozat módosítása

Az adatvédelmi nyilatkozatot időről időre módosíthatjuk .

Tájékoztatjuk Önt a megfelelő módon, amikor módosítjuk az adatvédelmi nyilatkozatot, és módosítjuk a felülvizsgálati dátumot az oldal tetején. Javasoljuk azonban, hogy rendszeresen ellenőrizze ezt a nyilatkozatot annak érdekében, hogy mindig tájékoztatást kapjon arról, hogy miként kezeljük és védjük személyes adatait.

19. Gyakran feltett kérdések

Annak érdekében, hogy megértsük az adatvédelmi törvény alapvető elveit, és foglalkozzunk néhány olyan általános kérdéssel, amelyek a személyes adatok védelmével kapcsolatban merülnek fel, kérjük, olvassa el a Gyakran ismételt kérdések 

20. Sütik

Webhelyünk a cookie-k néven ismert kis fájlokat használja, hogy jobban működjön, hogy javítsa az Ön tapasztalatait. A sütik nem tartalmaznak személyes adatokat. A sütiket a az oldal látogatói használják.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk a cookie-kat, kérjük, olvassa el a cookie-politikát .

Jegyzet:
A 2016/679 / EU általános adatvédelmi rendeletet 2018. május 25-től kell alkalmazni. Addig a személyes adatok feldolgozása (személyek védelme) 2001-től 2012-ig hatályban maradnak.

Hozzájárulások


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.
 Szeretnék hírleveleket kapni az aktualitásokról, akciókról.